Kruvinoji Meri
Kruvinoji Meri kokteilis angliškai vadinamas Bloody Mary. Kokteilių gamintojui tikras minų laukas. Būkite pasirengę ragauti pačių įvairiausių skonių šių kokteilių. Yra tik pora sudedamųjų dalių, kurios išties nesikeičia – tai degtinė ir pomidorų sultys.
Mėlynoji lagūna receptas – Blue Lagoon
- 85 ml degtinės
- 125 ml pomidorų sulčių (arba daugiau pagal skoni)
- 15 ml citrinų sulčių (nebūtinai)
- 15 ml žaliųjų citrinų sulčių(nebūtinai)
- Šlakelis Vusterio padažo (nebūtinai)
- Druskos ir pipirų (nebūtinai)
- 2 lašai aštraus pipirų padažo(nebūtinai)
- Saliero lazdelė (nebūtinai)
- Agurko griežinėlis (nebūtinai)
- Citrinos griežinėlis (nebūtinai)
Taigi, norint pasigaminti pačią paprasčiausią „Kruvinąją Meri”, tereikia suplakti degtinę kartu su pomidorų sultimis ir patiekti aukštoje taurėje. Galbūt paragausite ir pamanysite, jog tai ne pats įdomiausias kokteilis. Tačiau jam galima suteikti tikrai aštraus ir įdomaus „gyvumo”.
Tad aš patariu pridėti visų išvardytų dalių ir mėgautis tokiu stipriu skoniu, kokį tik gali ištverti jūsų skonio receptoriai. Mano nuomone, Kruvinoji Meri bus karštesnė už pragarą pridėjus šių velniškai stiprių priedų. Paruoštą kokteilį supilkite į taurę ir ją papuoškite saliero lazdelėmis arba agurko ir citrinos griežinėliais. O galbūt jums patiks papuošti taurės kraštą salierine druska?
Ruošiant šį kokteilį galima ir visai nenaudoti degtinės. Tada kokteilis bus nealkoholinis, nors ir „smarkus” dėl savo aštrumo. Jis vadinamas – Mergelė Meri. Na, jeigu jau leistis į kraštutinumus, tai galima dar pasigaminti ir „Krauju pasruvusių akių” kokteilį. Pusę dalies pomidorų sulčių pakeiskite kondensuotu jautienos sultiniu, įberkite truputėlį labai aštrių pipiriukų miltelių. „Jaučio akies” kokteilyje nėra pomidorų sulčių. Kokteilis, pagamintas tik iš citrinų sulčių ir Vusterio padažo, vadinamas tiesiog – nesąmone.